labadie

Rob Labadie

Wanneer men een blik werpt op de cv van deze netwerker pur sang vallen de volgende eigenschappen in zijn persoonlijke omschrijving direct op: goede onderhandelaar die kan omgaan met tegengestelde belangen, wil in het proces het overzicht behouden en het einddoel in zicht hebben, legt makkelijk contacten op alle niveaus. Zijn dit noodzakelijke eigenschappen voor een ondernemer? In eerste instantie zou je denken dat dit in elk geval wel helpt om je bedrijf op de markt te zetten en succes te vergaren. Tot dusver was u gewend op Bravebiz dat we de ondernemer zelf onder de loep nemen. Met die traditie willen wij deze week breken. Niet omdat we al die zelfverheerlijking van die ondernemers beu zijn, maar om het instituut onderneming en de structuur daarvan beter te begrijpen.

Elke ruiter is afhankelijk van zijn paard

Want om ondernemerschap echt goed te doorgronden, dient het vanuit meerdere hoeken geanalyseerd te worden. De sleutelfiguur achter de schermen, het paard waarop de ruiter zijn race moet winnen, de hamer waarmee de spijker kaarsrecht en fier het hout in moet worden geslagen is misschien wel nog belangrijker dan de ondernemer zelf. Zo’n persoon is Rob Labadie. Alhoewel de zinsnede ‘achter de schermen’ en Rob Labadie niet helemaal hout snijden. Elke high society occassion in de randstad en ver daarbuiten wordt steevast opgesierd door een aanwezige Rob. Van het handjes schudden bij binnenkomst tot aan het geven van een overdonderende speech op een achteloos moment. Microfoon is overbodig, zijn bombastische stem haalt de uithoeken van elk pand.  Niks is hem te gek, niemand wordt overgeslagen. Labadie mag zich dan ook niet voor niets Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Commercieel uithangbord banken

Eind jaren zeventig trad hij in dienst als beleggingsanalist bij ABN AMRO. Maakte de roemruchte jaren in het bankwezen en de expansie op de effectenbeurs in levende lijve mee. Hij was er onderdeel van, trok zelf ook aan touwtjes die niet in de luchtledige verdwenen. Zag behoorlijk wat banken van binnen en van buiten. Ontwikkelde zich tot commercieel uithangbord met institutionele relaties voor Theodoor Gilissen en NatWest Markets in de naar het schijnt lucratieve tachtiger en negentiger jaren. Voor ons jeugdigen is het slechts gissen hoe bevoorrecht het was om in die jaren in een bank te werken. Je las de Dagobert Duck, haalde een kwajongens streek op school uit, maar daar bleef het dan ook wel bij…

Voorzitter van de Ondernemingsraad Van Lanschot

Labadie bezocht als sales trader met enige regelmaat cliënten van importantie in Engeland en de Verenigde Staten. Van 1997 tot 2012 herhaalde hij hetzelfde kunstje voor Van Lanschot bankiers, waar hij uitgroeide tot voorzitter van de ondernemingsraad. Vandaag de dag probeert hij voor huidig werkgever Momentum Capitals met zijn karrevracht aan ervaring in private banking – vergezeld van een natuurlijk sales talent en een verbale flair – puissant rijke investeerders  voor imposante projecten te strikken. Projecten waarvan het bestaan voor u en mij tot een volstrekt onbekende wereld behoren.  Momentum Capitals runt zelf deze projecten. Zij verzamelen de investeerders en vissen de krenten uit de pap. Bijvoorbeeld een grote en prestigieuze woonwijk in Brazilië. Een bezoek aan het door zijn internationale allure gekenmerkte kantoor van Momentum Capitals doet vermoeden dat grenzeloze ambitie en succes hier een gelukkig huwelijk doormaken.

Business professional andere tak van sport dan ondernemer

Dan rijst de vraag in hoeverre Rob Labadie zelf een ondernemer is. Hierover is hij vrij eerlijk en uitgesproken: “Ik ben zelf geen ondernemer. Daarvoor zie ik simpelweg teveel beren op de weg. Dat wil niet zeggen dat ik een pessimist ben. Ik ben een goede business professional, maar geloof dat puur ondernemerschap een soort van gen is.  Een ondernemer heeft overal invloed op. Op het product, op zijn personeel. Hij moet uiteindelijk de investeringsbeslissing nemen en ondervindt bij een tegenvallend eindresultaat hier ook de meeste pijn van. De gemiddelde ondernemer is veel gedrevener dan een werknemer. Daar komt een hele manier van denken bij kijken”.

Duelleren met de directie

Labadie vervolgt: “Als voorzitter van de ondernemingsraad op de afdeling institutionele beleggers vertegenwoordigde ik het belang van de werknemers naar de directie. In die hoedanigheid duelleerde ik veel met de directie. Met de mensen die de uiteindelijke ondernemerskoers van de bank bepalen. Er waren dagen waarop ik 150.000 aandelen Philips kocht. Beslissingen waar de ondernemer wel degelijk grip op wilt hebben.

“Ik faciliteer ondernemerschap”

“Maar uiteindelijk ben ik altijd de penningmeester en faciliteer ik ondernemerschap.  Een ondernemer heeft veel zelfvertrouwen, een zekere feeling waar “markt” zit en durft deze nieuwe markten ook te betreden. Heel veel mensen zijn buitengewoon succesvol, maar dat maakt hen nog geen ondernemer. Neem bijvoorbeeld een roemruchte muzikant. Maar vergeet niet dat de ondernemer op zijn beurt vaak erg afhankelijk is van de facilitator, de persoon op de achtergrond die de randvoorwaarden schept en onderhoudt, waardoor zowel collectieve als individuele veranderingsprocessen op gang kunnen komen”.

 

Lees ook interviews met:

Independer

Woltering Consultancy

– Mipacha

- Bubb Kuyper Veilinghuizen

– Ganbaroo PRPR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>