Monica Scheepers groot internet-1

Mo Music bruggenbouwer tussen muzikaal Amerika en Europa

“Muziek is de laatste bron van vrijheid”, aldus Mo Music oprichtster Monica Scheepers. Begonnen als verpleegster, een karrevracht aan ervaring opgedaan in het bedrijfsleven als communicatie consultant bij onder meer KPN en Microsoft, doet zij nu als muziek manager eindelijk waar haar hart van overloopt: ‘Amerikaanse muzikanten met een historie en voorbeeldfunctie een eervol podium in Nederland geven’.

Artiesten tussen servet en tafellaken

We hebben het hier niet over muzikanten die in een uitverkocht Ziggo dome plichtmatig hun nieuwe hit staan te zingen of tweederangs artiesten die het talent ontberen en uiteindelijk met een microfoon in hun handen op de bar bij ome Jos en tante Ria belanden. Geen populaire artiesten die de harten van menig tienermeisje met hun gelakte haren en zalvende stemmen tot een hoogtepunt doen stijgen. We hebben het hier over artiesten met een verhaal, hun levenslange toewijding aan muziek met een enorme hoeveelheid aan ervaringen, professionaliteit en expertise.

Push Music Forward

Met als uiteindelijke inzet de waardering van zulke artiesten op te krikken ten opzichte van louter commercieel gedreven artiesten die een rijk gevulde portemonnee verkiezen boven een toegewijd publiek en een maatschappelijke bewogen nummer. Mo Music is het persoonlijke verlengstuk van de eveneens door Monica opgerichte stichting Pushing Music Forward. Deze instelling verbroedert muzikaal Amerika en Europa en oude en jonge artiesten met een liefde voor Jazz, Soul, Blues, Funk en Hip Hop.

Tegenhanger van de hedendaagse festivalmuziek

Om de jeugd van tegenwoordig bij te brengen dat er meer is dan Afrojack en Chuckie. Het tafereel kennen we allemaal. Jongeren die zichzelf amper hebben ontdekt en tijdens schooltijd elkaar non stop op zwepen om in het weekend in een afgetrapte sporthal drugs te gebruiken en op monotone muzikale klanken op en neer te stuiteren. In de volksmond ook wel festivals geheten. Muziek die je op alle mogelijke manieren kan uitleggen behalve dat er een verhaal en boodschap achter zit.

Tour guide van Bono en David Bowie

Monica over de reden waarom ze drie jaar geleden Mo Music is begonnen. “Ik doe waar ik goed in ben. Artiesten met enthousiasme binnen halen. Doel is om de kloof met Amerika op het gebied van muziek te verkleinen. Daar heb je in elke stad tien theaters op een rij zitten. Hier hooguit 2. Dat zegt al genoeg over hoe in Amerika muziek meer leeft dan in Nederland. Het is inspirerend om voor deze artiesten op te komen. De vrijheid en culturele geschiedenis die zij met hun muziek op je overdragen is een groot goed. In de loop der tijd heb ik het voorrecht gehad om grootheden als Bono en David Bowie in Nederland te mogen rondleiden. Prachtige mensen. Dan krijg je wel een zwak voor muziek”.

Connector Accelerator by Communication and Consultant

“Connector Accelerator by communication and consultant”. Dit is de omschrijving waarmee volgens Monica haar kwaliteiten het best tot uitdrukking komen. Het klinkt als een mond vol en dat is het ook. Zakelijke bewoordingen voor iemand die zich zo zegt te vereenzelvigen met het culturele erfgoed van muzikaal Amerika. Wat voor artiesten passen eigenlijk het beste in haar stal?

‘Service is a Quality’

“Ik zoek naar authenticiteit. Artiesten zijn nomaden.  Zij hebben een vrije geest van denken. Het is mijn taak om deze  artiesten te waarderen voor wat zij doen. Amerika is zoals gezegd hofleverancier. Te allen tijde geldt voor mij het motto ‘Service is a quality’. Iets dat bij Amerikanen hoger in het vaandel staat dan bij ons. Ben juist op zoek naar die New Orleans touch. Deze legacy wil ik graag delen met jongere generaties. In Nederland kunnen geïnteresseerden om inspiratie op te doen het beste een bezoek brengen aan theaters als de North Sea Jazz club, de Regentenkamer, de Paradiso, de Melkweg, het Paard van Troje of cultuurpodium De Boerderij of Lantaren Venster’”.

Wat zijn jouw dromen met Mo Music?

“Door mijn recente aansluiting bij de Artist Music Management alliantie hoop ik aan de basis te staan van een internationale ontplooiing van Mo Music. Dat dit concept als een olievlek over de wereld wordt verspreid en in elk land zijn afgeleide kent met een persoonlijk aanspreekpunt. Zelf zie ik veel kansen in Japan en China. In mijn optiek opkomende markten met Jazz, Soul, Blues en Funk. Zo is Japan helemaal idolaat van de Funk. Het lijkt mij geweldig om als reizende consultant voor artiesten in Azië te werken. Hiernaast zie ik het als een hele mooie uitdaging om een geweldig team van muziek managers om mij heen te verzamelen”.

Overdracht muzikale erfenis op Europeanen

Zoals u kunt lezen zit het met de dromen van Monica wel goed. Iets wat door de bank genomen een gemeenschappelijke deler is onder ondernemers. Vroeger stroomden avonturiers en masse naar Amerika toe om daar hun geluk te beproeven. Monica probeert de muzikale erfenis die daardoor aan de andere kant van de Oceaan is ontstaan over te brengen op eigentijdse Europeanen. Europeanen die open staan voor muziek “met historie, een kras op de ziel en een boodschap”. In hoeverre zijn haar voornemens realistisch? Bent u ook benieuwd of zij deze dromen kan verwezenlijken? Volg Monica en Mo-Music dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>